Recente nieuwsberichten

Protestmail WiFi Gent

 

(zie onder voor de emailadressen)

 

Geachte Schepen,

 

Bij deze wil ik u laten weten dat ik uw plannen voor draadloos internet op de Graslei en andere openbare plaatsen in Gent niet alleen overbodig maar totaal onverantwoord vind vanuit gezondheidsoogpunt.

 

SCHADELIJK

 

Draadloos internet werkt met gepulste, hoogfrequente straling. Er zijn meer dan genoeg wetenschappelijke aanwijzingen dat deze straling zeer ernstige risico's inhoudt voor de gezondheid: schade aan het genetisch materiaal, disfunctioneren van het immuunsysteem, van het hormonaal systeem, verstoring van de hersenactiviteit, verhoogde doorlaatbaarheid van de hersen-bloedbarrière, verhoogd risico op kanker, op Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten.

 

EM straling wordt verder in verband gebracht met klachten als hoofdpijn, slaapproblemen, oorsuizen, duizeligheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen en hartritmestoornissen.

 

Zeer recent nog toonde een studie aan dat WiFi de zaadcellen beschadigt en dus kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid, miskramen, geboorte-afwijkingen en kinderkanker (zie www.beperkdestraling.org/index.php?option=com_content&view=article&id=119:draadloos-internet-beschadigt-zaadcellen&catid=45:nieuws-wetenschap&Itemid=113)

 

Dat de straling van WiFi-antennes binnen de huidige normen valt is irrelevant, aangezien deze normen compleet ontoereikend zijn. De wetenschap en ervaringen in de praktijk tonen aan dat zelfs zeer zwakke straling nefast is.

 

OVERBODIG

 

De mensen die per se altijd en overal internettoegang willen, hebben nu reeds de mogelijkheid om zich te abonneren op het mobiel internet van een telecomoperator of om naar een café te gaan met internetaansluiting. Het heeft geen zin om steeds maar nieuwe netwerken te introduceren bovenop de bestaande en dus steeds meer stralingsoverlast te veroorzaken. Te meer omdat het gaat om een technologie die slechts door een kleine groep van de bevolking wordt gebruikt.

 

Men gaat naar de Graslei om gezellig een terrasje te doen, met vrienden te praten en niét om op je eentje te zitten internetten en zeker niet om tegen je wil blootgesteld te worden aan kankerverwekkende straling.

 

Ik zou u dus met aandrang willen oproepen een halt toe te roepen aan uw plannen.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Verstuur deze email naar:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met in cc:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

(zie hier de pdf waaruit u deze emailadressen probleemloos kunt kopiëren) 

 

En in bcc:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.